18/11/16

Οι θέσεις της ομάδας ForMat για το σκάκι

Η ομάδα ForMat απέστειλε στις 3 Νοεμβρίου κείμενο, με τις θέσεις και τις προτάσεις της, ώστε αυτό να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.  Η Ε.Σ.Ο.  αποφάσισε να μην επιτρέψει τη δημοσίευση με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασισθεί από το  Δ.Σ.
Είμαστε όμως σίγουροι, ότι η φωτογραφία των δύο προέδρων (Μακρόπουλου και Σαββίδη) έχει αποφασισθεί ομόφωνα απ’ όλα τα μέλη του Δ.Σ.  ώστε να υπάρχει εσαεί στην αρχική σελίδα.
Χαμογελάμε και συνεχίζουμε.
Σήμερα 17 Νοέμβρη ξεκινάμε μία άλλη καμπάνια.
Διαδίδουμε το κείμενο με τις θέσεις της ομάδας ForMat με όποιο τρόπο μπορούμε.
Το κείμενο αυτό δεν είναι δικό μας. Είναι δικό σας και δικό μας.
Προωθήστε το ελεύθερα ώστε να φτάσει παντού, σε κάθε σωματείο, σε κάθε σκακιστή.
Επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση skakiformat@gmail.co m
Μπείτε στο blog  http://skakiformat. blogspot.gr/

Tο κείμενο με τις θέσεις της ομάδας ForMat:


«Τα σωματεία  κυρίαρχα σε όλες τις αποφάσεις της ομοσπονδίας μας»

Εξυγίανση-Διαφάνεια-Νίκη

Άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης και αλλαγή καταστατικού με βασική τροποποίηση τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής αντί της ενισχυμένης που ισχύει σήμερα, καθώς και τροποποιήσεις λοιπών άρθρων του καταστατικού και των  κανονισμών της ΕΣΟ, σύμφωνα με την υπόδειξη και τη βούληση των σωματείων-μελών.

Οι προτάσεις που ακολουθούν είναι εισηγητικές προς τη γενική  συνέλευση.

Διασυλλογικά πρωταθλήματα
Αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής σε τουρνουά πουλ και διεξαγωγή των αγώνων με λογικό αριθμό ομάδων, στις έδρες των σωματείων, π.χ. από Κυριακή σε Κυριακή και κάλυψη οδοιπορικών από την ομοσπονδία.
Άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με μοναδικό θέμα τα χαρακτηριστικά των πρωταθλημάτων, την απόφαση της οποίας θα εφαρμόσει η ομοσπονδία.
Εθνικές Ομάδες
Οι αθλητές των εθνικών ομάδων θα τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής και οικονομικής κάλυψης για το διάστημα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Εθνική ομάδα.
Σχολικά Πρωταθλήματα
Κατάργηση της τελικής φάσης των σχολικών πρωταθλημάτων και ανάδειξη περιφερειακών φεστιβάλ σκακιού και τοπικών σχολικών σκακιστικών γιορτών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου της Παιδείας, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και του ομαδικού πνεύματος.

Διαιτησία
Δημιουργία Συνδέσμων διαιτητών όπως ορίζει ο ισχύων αθλητικός νόμος.

Προπονητική
Πτυχία προπονητών να δίνονται από ανώτερη ή ανώτατη σχολή (ΤΕΦΑΑ ή αντίστοιχη) σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και την παράλληλη αναγνώριση από την Γ.Γ.Α.
Ενιαίο προτεινόμενο προπονητικό σχεδιασμό για όλα τα σωματεία.

Αξιολόγηση
Αναμόρφωση του ελληνικού συστήματος αξιολόγησης (ΕΛΟ) και ανάθεση της ευθύνης για καταχώρηση των αποτελεσμάτων στους διευθυντές αγώνων, με τη λήξη κάθε τουρνουά.

Διοικητικά - Οικονομικά
1     Η ουσιαστική διοίκηση της ομοσπονδίας θα γίνεται από τις γενικές συνελεύσεις και όχι από τα διοικητικά συμβούλια.
2     Οι αντιπρόσωποι των σωματείων στις ΓΣ θα δικαιούνται οδοιπορικά. Θα υπάρχει οικονομική αποζημίωση ανάλογη της δυσκολίας μετακίνησης (πχ νησιά, ακριτικές περιοχές).
3     Μείωση λειτουργικών εξόδων – εξοικονόμηση πόρων.
4     Μεταφορά των γραφείων σε κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με επιδίωξη δωρεάν παραχώρησης.
5     Τροποποίηση των κανονισμών και του καταστατικού της ομοσπονδίας.
6     Κατάργηση της ενισχυμένης αναλογικής και  μετατροπή της σε απλή αναλογική, χωρίς ελάχιστο  όριο, χωρίς άλλες «δεσμεύσεις».
7     Κατάργηση των τοπικών επιτροπών και μετατροπή αυτών σε ανεξάρτητες και αυτοδιοίκητες  Ενώσεις, σύμφωνα με τη βούληση των σωματείων.
8     Κατάργηση της ετήσιας συνδρομής των 30 ευρώ και μετατροπή της στη συμβολική του ενός ευρώ το χρόνο με αναδρομική ισχύ, δίνοντας φωνή στα φιμωμένα σωματεία.
9     Η Ε.Σ.Ο. να αναλάβει ρόλο πραγματικού συμβούλου των σωματείων στις σχέσεις τους με την πολιτεία και άλλους φορείς.
10  Επίκεντρο της προσπάθειάς μας, η ενδυνάμωση των ενεργών σωματείων μελών και η επιδότησή τους από την Ε.Σ.Ο. με ποσό και με κριτήρια που θα συναποφασισθούν στη γενική συνέλευση.
11  Δημιουργία ελληνικού σκακιστικού server, ελεύθερου για τα μέλη της ΕΣΟ, όπου θα φιλοξενούνται μεταξύ άλλων και αγώνες μεταξύ σωματείων απομακρυσμένων περιοχών.
12  Διαφάνεια στα αγωνιστικά δρώμενα και διαρκής ενημέρωση της ιστοσελίδας με τη ροή όλων των αγώνων σε όλη την επικράτεια.
13  Για να είναι έγκυρα όλα τα έγγραφα της ομοσπονδίας  (προκηρύξεις, αποφάσεις , πρακτικά, οικονομικά έγγραφα  κλπ), θα πρέπει υποχρεωτικά να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. Οι προκηρύξεις θα δημοσιεύονται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή τους, ώστε να μπει οριστικά ένα τέλος στους εικονικούς αγώνες, που δίνουν επίπλαστη νομιμοποίηση σε σωματεία «σφραγίδες».
14  Οι δωρεές, θα πρέπει εκ προοιμίου να εξετάζονται εάν είναι σύμφωνες με το νόμο και επιπρόσθετα η συμβολαιογραφική πράξη, που τις συνοδεύει, θα αναρτάται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας .
15  Κάθε μοριοδότηση των διακρινόμενων αθλητών-μαθητών θα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας  με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
16  Οριστική κατάργηση της υποχρεωτικής διαμονής στα ξενοδοχεία αγώνων

Σχέση της Ε.Σ.Ο. με την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία
 
Διεκδίκηση όλων των οικονομικών ενισχύσεων, που όλα αυτά τα χρόνια χάθηκαν στη διαδρομή προς την ΕΣΟ, και κατανομή ευθυνών για αυτές τις παραλείψεις. Οι ενισχύσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας προς την ΕΣΟ, να φθάνουν επιτέλους στα σωματεία μας έγκαιρα και με οποιαδήποτε μορφή,  υλική ( χρονόμετρα, οδοιπορικά για διεθνείς συναντήσεις ), οικονομική κλπ.

Το σκάκι ενώνει, κοινωνικοποιεί, εκπολιτίζει. Χρέος μας να το αναδείξουμε.


Επικοινωνία : skakiformat@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: